Результати роботи зі зверненнями громадян за I півріччя 2022 року

Із метою забезпечення реалізації конституційного права громадян на звернення, Державна екологічна інспекція у Вінницькій області упродовж січня-червня 2022 року провела відповідну роботу щодо належної організації розгляду звернень громадян і вирішення порушених ними питань.

Кількість письмових звернень громадян, що надійшли до Інспекції складає 75,  на 59 звернень дано роз’яснення, 10 –  вирішено позитивно, 1 -  відмовлено у задоволенні та 5 залишається на стадії розгляду.

У зверненнях громадян, що надійшли до Інспекції були порушені  питання різної тематики. Найбільш актуальними залишаються питання щодо:

· природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу – 26;

· земельних ресурсів – 13;

· водних ресурсів – 11;

· поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами - 9;

· атмосферного повітря – 7;

· надр – 3.

Також Державна екологічна інспекція у Вінницькій області наголошує, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №303 від 13 березня 2022 року на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. №64 “Про введення воєнного стану в Україні”, припинено проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду.

Водночас, пунктом 2 Постанови протягом періоду воєнного стану дозволено здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) в окремих сферах, зокрема щодо запобігання неконтрольованому зростанню цін на товари, які мають істотну соціальну значущість, виключно на підставі рішення центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у відповідній сфері, за наявності загрози, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави.

 Отож, проведення позапланового заходу на підставі звернення громадян можливе лише за погодженням  Міністерства захисту довкілля та природніх ресурсів України за умови підтвердження негативного впливу у вищевказаних сферах.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці