Обстежено узбережжя річки Південний Буг на ділянці від с. Гущинці до с. Медвідка Вінницького району

🔍 Протягом останніх двох тижнів на адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшло три повідомлення про масовий мор риби в річці Південний Буг. Останнє повідомлення зареєстровано 13.06.2022 року від Мізяківського старостинського округу в якому повідомлялось про виявлення в річці Південний Буг біля с. Мізяківська Слобідка масової загибелі риби та раків.

14 червня 2022 року спеціалістами Інспекції був здійснений виїзд для детального вивчення ситуації. Зокрема обстежено узбережжя річки Південний Буг на ділянці від с. Гущинці до с. Медвідка (в тому числі спільно із в.о. старости Мізяківського старостинського округу біля села Мізяківська Слобідка) та відібрано проби води. При обстеженні річки, на вказаній ділянці, факту масової загибелі риби та раків не виявлено, розчинний кисень в відібраних пробах становив від 6,07 до 7,87 мг/дм3 при нормативі не менше 4 мг/дм3. За результатами аналізу вміст забруднюючих речовин, концентрація яких нормується у водних об’єктах для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення, в відібраних пробах не перевищує гранично-допустимого значення.

По жодному повідомленню факту МАСОВОЇ загибелі біоресурсів не було виявлено. Ми всі турбуємся за збереження довкілля, але в такий нелегкий час велике прохання до громадян бути максимально відповідальними і надавати тільки перевірену інформацію.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці