До уваги суб’єктів господарювання!!!

❗️❗️❗️ Інспекторами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області протягом 2021 року виявлялися факти порушення природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання, а саме факт експлуатації системи краплинного зрошення без отриманого висновку з оцінки впливу на довкілля.

Згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» планована господарська діяльність включає будівництво, реконструкцію, технічне переоснащення, розширення, перепрофілювання, ліквідацію (демонтаж) об’єктів, інше втручання в природне середовище.

У відповідності до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» суб’єктам господарювання в разі проведення планованої господарської діяльності пов’язаної із експлуатацією системи краплинного зрошення на територіях площею 20 гектарів і більше необхідно отримати висновок з оцінки впливу на довкілля.

В разі відсутності висновку з оцінки впливу на довкілля передбачається притягнення відповідальної особи до адміністративної відповідальності за частиною 1 ст.164 КУпАП та може призвести до обмеження діяльності підприємства пов’язаної з використання системи краплинного зрошення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці