Органом місцевого самоврядування виконано вимогу щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області в ході рейдових перевірок та відповідно до розпорядження Вінницької обласної військової адміністрації від 06.04.2022р. № 252 «Про організацію щорічної  акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів області» продовжує виявляти місця розміщення відходів на територіях органів місцевого самоврядування області.

Під час одного з рейдів Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області було виявлено несанкціоновані місця розміщення відходів на території Стрижавської селищної ради загальною площею 827 м2 та направлено вимогу до відповідного органу місцевого самоврядування щодо ліквідації несанкціонованого і неконтрольованого звалища відходів. Так, під час повторного обстеження вищезазначеної території встановлено, що силами Стрижавської селищної ради дані сміттєзвалища було ліквідовано. 

Також, у період з 26.04.2022р. по 29.04.2022р. спеціалістами Інспекції обстежено територію Калинівської міської ради та  виявлено 13 місць розміщення відходів загальною площею понад 24000 м2. Враховуючи вищевикладене, Інспекцією направлено вимогу до відповідного органу місцевого самоврядування щодо ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів на відповідній території.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області повідомляє, що питання поводження з побутовими відходами у населених пунктах і надалі перебуває на постійному контролі Інспекції.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці