Спеціалістами Інспекції під час рейду було виявлено 2-ох порушників з забороненими знаряддями лову

08.04.2022 року під час проведення рейдової перевірки щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Державної екологічної інспекції у Вінницькій області на річці Південний Буг біля с. Соколинці Вінницького району було виявлено двох порушників природоохоронного законодавства, які за допомогою заборонених сіткоснастевих знарядь лову в кількості 19 (дев'ятнадцяти) штук та гумового човна здійснювали вилов водних живих біоресурсів - риби.

В результаті незаконного вилову водних живих біоресурсів порушниками було спіймано рибу видів: короп – 6 екземплярів, карась - 115, лящ - 10, судак - 1, окунь - 1, головень - 1.

Відносно порушників держекоінспекторами складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП та обраховано збитки, нанесені державі на суму 228 888 гривень.

Матеріали по вказаному факту направлено на розгляд до Тиврівського районного суду Вінницької області.

Також, в ході даної рейдової перевірки на річці Південний Буг біля с. Сокілець Вінницького району, держекоінспекторами було виявлено 7 (сім) безгосподарських заборонених знарядь лову - раколовок виду "тунель".

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області нагадує про початок нерестового періоду на території області та про відповідальність у разі порушення правил любительського та спортивного рибальства!!!








ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці