Інспекцією знову зафіксовано факти браконьєрства

Вкотре, під час проведення рейду річкою П. Буг в межах Вінницького району та на території Ладижинського водосховища фахівцями відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Державної екологічної інспекції у Вінницькій області виявлені заборонені знаряддя лову.

Інспекторами Інспекції було вилучено 14 сіток загальною довжиною 1050 метрів, а також рибу таких видів як лящ, короп, білий амур та товстолоб загальною  вагою 28 кг.

Інспекція закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись правил рибальства. Також нагадуємо що з 11 квітня 2022 року на всіх рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області починається весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів. У річках та їх притоках заборона на лов водних біоресурсів діє з 11  квітня по 30 травня (включно); у водосховищах, озерах, ставках з 11 квітня по 20 червня (включно); у  р. Дністер з усіма притоками з 11 квітня по 20 червня (включно).

Під час нересту забороняється використання плавзасобів (човнів) у визначених місцях нересту, промислове рибальство, здійснення підводного полювання, проведення змагань зі спортивного рибальства, а також днопоглиблювальних, вибухових та інших робіт, добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту водних біоресурсів.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці