До уваги підприємств

❗❗❗Усі підприємства, незалежно від форм власності є утворювачами відходів. Навіть якщо підприємство не займається виробництвом, а спеціалізується виключно на аудиті, фінансовій, страховій, науковій діяльності, торгівлі чи наданні послуг з обслуговування – так само утворюють відходи. Це може бути макулатура, побутові відходи, неремонтопридатна офісна техніка (відпрацьовані комп’ютери, мишки, клавіатура, факси, телефони тощо), відпрацьовані батарейки, відпрацьовані освітлювальні прилади тощо.

📝📌Згідно чинного законодавства усі підприємства зобов’язані щороку подавати декларацію про відходи, для яких показник загального утворення відходів становить від 50 до 1000 умовних одиниць, що розраховується за формою згідно з додатком до «Порядку подання декларації про відходи» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 2016 року № 118.

🕵Декларація подається один раз на рік через електронну систему здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами https://e-eco.gov.ua , до 20 лютого року, що настає за звітним.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці