КП «Жмеринкаводоканал» не усунуло проблему щодо скиду неочищених стічних вод з каналізаційного колектору у водний об’єкт (р. Баран)

❗❗❗Під час позапланової перевірки виконання припису встановлено, що підприємство продовжує скид неочищених стічних вод з каналізаційного колектору у водний об’єкт (р. Баран) через аварійний стан каналізаційних мереж. Це призводить до забруднення поверхневих вод та є порушенням умов дозволу на спеціальне водокористування.

🕵Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції під час перевірки повторно відібрано проби на скиді стічних вод та проведено вимірювання складу та властивостей проб вод.

📌За результатами контрольних заходів й згідно «Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів» Інспекцією розраховані збитки та пред’явлені дві претензії підприємству: на суму 93 998 грн. 19 коп., добровільно сплачено 60 000 грн.; на суму 183 487 грн. 48 коп., яка на сьогоднішній день сплачена в повному обсязі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці