Інспекція нагадує про закінчення термінів подання звітів про післяпроектний моніторинг відповідно до умов висновків із ОВД

Згідно ст.13 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», якщо це передбачено висновком з оцінки впливу на довкілля, суб’єкт господарювання зобов’язаний забезпечити здійснення післяпроектного моніторингу з метою виявлення будь-яких розбіжностей і відхилень у прогнозованих рівнях впливу та ефективності заходів із запобігання забрудненню довкілля. Так, висновком може бути передбачений обов’язок суб’єкта господарювання здійснювати періодичні вимірювання концентрацій забруднюючих речовин в повітрі на межі санітарно захисної зони та на стаціонарних джерелах викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря, рівнів шуму, моніторинг якісного стану підземних вод, тощо.

Також, висновками із ОВД визначаються вимоги щодо складання звіту про проведення післяпроектного моніторингу та подання його до органу яким видано висновок та органів Держекоінспекції.

В переважній  більшості висновків із оцінки впливу на довкілля, отриманих суб’єктами господарювання, що здійснюють плановану діяльність на території Вінницької області, визначено обов’язок щодо подання звіту про виконання післяпроектного моніторингу щороку до першого числа лютого місяця що настає за звітним роком.

Отож, всіх суб’єктів, які провадять плановану діяльність на території Вінницької області на підставі висновку із оцінку впливу на довкілля, для уникнення штрафних санкцій закликаємо дотримуватися екологічних умов визначених висновком та надсилати відповідні звіти із додаванням копій  підтверджуючих документів (протоколи, акти тощо) на електронну адресу: vin@dei.gov.ua.

   

Звертаємо увагу на те, що не подання відповідного звіту являється недотриманням екологічних умов, передбачених висновком з оцінки впливу на довкілля та згідно ч.2. ст.91-5 КУпАП  тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності від двохсот (3400 грн.) до п’ятисот (8500 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці