Реформа надрокористування

❗❗❗Для підвищення рівня прозорості у сфері надрокористування та задля збільшення рівня відповідальності і посилення контролю за дотриманням законних умов користування надрами в Україні запрацював публічний портал, що містить доступну інформацію про розробку родовищ надр: вид корисної копалини, реєстраційний номер, вид користування надрами, назву об’єкта обліку, дату видачі, термін дії дозволу та назву суб’єкта господарювання у сфері надрокористування.

Відтепер кожен громадянин може ознайомитись із контурами спеціальних дозволів на користування надрами по кожній з областей України, статистикою щодо видачі спеціальних дозволів по роках, співвідношенні кількості спеціальних дозволів на різні види користування надрами, інформацією про шлях отримання дозволу. Інформація подається у вигляді геопросторових даних, що дає можливість зручного доступу до неї.

🕵Державна екологічна інспекція у Вінницькій області нагадує, що надра є виключною власністю Українського народу і надаються лише у законне користування на підставі спеціального дозволу на користування надрами.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці