Виявлено факт порушення порядку видалення зелених насаджень

❗❗❗Інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, проведено позапланові заходи державного нагляду (контролю) на території Козятинської міської територіальної громади Хмільницького району Вінницької області.

Під час здійснення зазначених позапланових заходів виявлено факт порушення порядку видалення зелених насаджень (незаконне видалення та пошкодження до ступеня припинення росту зелених насаджень) у межах с. Кордишівка Козятинської міської територіальної громади у загальній кількості 187 шт. різних порід та діаметрів.

Загальний розмір шкоди, заподіяної внаслідок порушення порядку та незаконного видалення зелених насаджень становить 1 841 625, 94грн.

На особу, відповідальну за збереження зелених насаджень складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 153 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Крім того, у порядку статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України, зазначені матеріали перевірок направлені до Вінницької обласної прокуратури для вирішення питань щодо відкриття кримінального провадження.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці