Виявлено розчистку річки Згар без дозвільних документів

❗❗❗Інспекторами сектору державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів Державної екологічної інспекції у Вінницькій області в ході розгляду звернення громадянина виявлено, що невстановленими особами були проведені роботи із розчищення та планування території в межах прибережної захисної смуги річки Згар в районі вул. Кармелюка в смт. Літин Вінницького району Вінницької області. На момент обстеження території причетних осіб, що здійснювали дані роботи не встановлено.

Фактично дані роботи з розчистки р. Згар проведені без погодження з Вінницькою обласною державною адміністрацією, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства та без здійснення оцінки впливу на довкілля, отримання рішення про провадження планованої діяльності та за відсутності позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля, що порушенням ст. 86 Водного кодексу України та абзацу 8 пункту 10 частини 1 статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

🕵За результатами виявленого правопорушення та з метою притягнення винних осіб до передбаченої чинним законодавством відповідальності, Інспекцією направлено заяву про вчинення злочину до правоохоронних органів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці