Зареєстровано порядок випалювання залишків рослинності

❗❗❗В Україні набув чинності Порядок випалювання сухої рослинності або її залишків, затверджений Наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №541 від 12.08.2021 р. та зареєстрований Мін’юстом від 07.10.2021 р. за № 1311/36933.

Отож, відтепер, випалювання сухої рослинності допускається виключно у випадку гасіння пожеж в екосистемах підрозділами пожежної охорони, визначених статтями 60-63 Кодексу цивільного захисту України.

Також допускається випалювання залишків рослинності у наступних випадках:

📌для приготування їжі (у печі, на мангалі чи за допомогою іншого обладнання), обігріву оселі (дрова, хмиз, брикети);

📌у традиційно-культурних цілях (багаття на Івана Купала, тощо). Таке випалювання здійснюється за попереднім узгодженням місця та часу з місцевими органами самоврядування.

При цьому забороняється проводити будь-які випалювання у вітряну погоду, окрім випалювання залишків сухої рослинності у закритих приміщеннях.

Адміністративна відповідальність за порушення цього порядку передбачена статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Розмір санкції даної статті тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060 грн - 6120 грн) і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (15300 грн- 20400 грн).

🕵Із оригіналом документу можна ознайомитися перейшовши за посиланням https://mepr.gov.ua/documents/3490.html

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці