Інспектори прийняли участь в слідчих діях

❗❗❗Інспектори сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр Державної екологічної інспекції у Вінницькій області прийняли участь в слідчих діях, які проводились представниками правоохоронних органів в рамках кримінальних проваджень, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 240 ККУ (порушення правил охорони або використання надр).

Слідчі дії проводились на території піщаних кар’єрів, розташованих в Вінницькому та Могилів-Подільському районах.

Відкриття правоохоронними органами кримінальних проваджень стали можливими після внесення змін до Кримінального кодексу України, якими посилено відповідальність за незаконне видобування корисних копалин місцевого значення.



🕵Звертаємо увагу, що згідно Переліку корисних копалин, затвердженого Постановою КМУ за №827 від 12.12.1994р, до корисних копалин місцевого значення відноситься: пісок, супісок, суглинок, гіпс, вапняк та крейда. Усі ці корисні копалини зустрічаються на території області та зазвичай використовуються місцевими жителями як будівельний матеріал.

Якщо до внесення змін у законодавство за незаконне видобування цих корисних копалин правопорушники несли адміністративну відповідальність то на даний час можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності у вигляді значних штрафів (до 5 000 неоподатковуваних доходів громадян) або позбавлення волі на строк до 8 років.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці