Правопорушнику не вдалось уникнути відповідальності

❗❗❗Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області у грудні 2019 року виявлено факт незаконної рубки фізичною особою 174 дерев різних порід та діаметрів на території Копіївської сільської ради Тульчинського району на землях загального користування біля присадибної ділянки.

4 листопада 2021 року Тульчинським районним судом в режимі відеоконференції за допомогою відеозв’язку EasyCon прийнято рішення по справі за позовом Інспекції про стягнення 139775 грн. з правопорушника збитків завданих державі за порушення вимог природоохоронного законодавства.

Варто зазначити, що вказані дії (незаконна рубка дерев) є порушенням вимог статті 10 Закону України “Про рослинний світ” та пунктів 3, 4 Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року №1045. Пункт 3 Порядку зазначає, що видалення зелених насаджень на території населеного пункту здійснюється за рішенням виконавчого органу сільської, селищної, міської ради на підставі ордера.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці