Виявлено факт самовільного користування надрами на суму понад 5 мільйонів гривень !!!

❗❗❗Інспекторами сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр Державної екологічної інспекції у Вінницькій області в рамках проведення планової перевірки суб’єкта господарювання у сфері надрокористування, який здійснює господарську діяльність у Тульчинському районі Вінницької області, виявлено факт самовільного користування надрами для видобування цегельної сировини (суглинку) у період призупинки дії спеціального дозволу на користування надрами впродовж 2019-2020 рр.

На керівника підприємства було складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 47 КУпАП (порушення права державної власності на надра).

📌Внаслідок таких дій державі завдано значну шкоду, яка становить 5 592 938 грн. 80 коп. (п’ять мільйонів п’ятсот дев’яносто дві тисячі дев’ятсот тридцять вісім грн. 80 коп.). Підприємству пред’явлено претензію для добровільної сплати.

🕵Державна екологічна інспекція у Вінницькій області нагадує, що документом дозвільного характеру на користування надрами є спеціальний дозвіл, і з огляду на це, в період зупинення, чи після анулювання його дії, добування корисних копалин категорично заборонено і тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці