За миття авто у водоймах та поблизу них - штраф

Багато водіїв вибирають простий і безкоштовний варіант – помити машину у річці, озері чи поблизу них. Але мало хто задумується якої непоправної шкоди наносить своїми діями. Під час миття транспорту до водойми потрапляють не тільки бруд, а й паливно - мастильні матеріали та інші хімічні речовини. Бензин, мазут, мастила та миючі засоби впливають на якісний стан води та завдають шкоди водним біоресурсам.

Так, 28 вересня 2021 року старшим державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища сектору радіаційного контролю був виявлений громадянин, який здійснював миття автотранспорту на території громадського пляжу в межах прибережено захисної смуги р. Південний Буг на території м. Вінниця.

Відносно порушника інспектором складено адміністративний протокол за ст.53 КУпАП та роз’яснено вимоги природоохоронного законодавства.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області наголошує, що у разі встановлення факту миття транспортних засобів у водоймах або прибережних смугах, а також проведення робіт, які негативно впливають на стан водойм, на порушників чекає штраф.

Згідно ст. 53 КУпАП розмір штрафу для громадян становить від 85 до 425 грн, а на посадових осіб  від 255 до 510 грн.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці