Вжиття заходів реагування до правопорушників

❗❗❗ Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області у квітні 2021 року проведено позапланову перевірку дотримання ТОВ «Шляховик-МКІ» вимог природоохоронного законодавства. В ході перевірки встановлено, що підприємство здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу від джерел викидів, що є порушенням вимоги ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

13 вересня 2021 року Вінницьким окружним адміністративним судом прийнято рішення застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до ТОВ «Шляховик-МКІ» у вигляді зупинення використання підприємством джерел викиду, які експлуатуються без відповідних дозвільних документів, до отримання суб’єктом господарювання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Статтею 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» встановлено, що викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися на підставі дозволу.

Відповідно до статті 12 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» господарська чи інші види діяльності, пов’язані з порушенням умов і вимог до викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря і рівнів впливу фізичних та біологічних факторів на його стан, передбачених дозволами, може бути обмежена, тимчасово заборонена (зупинена) або припинена відповідно до законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці