Виявлено факт самовільного користування надрами

❗❗❗На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшла оперативна інформація про те, що на околиці с.Левків Тульчинського району здійснюється самовільне користування надрами в кар’єрі, який розташований поруч із місцевим цегельним заводом. Відповідно до інформації, яка розміщена на сайті Державної служби геології та надр України, спеціальний дозвіл на даному родовищі не видавався.

🕵З метою перевірки вищезазначеної інформації на місце вчинення правопорушення були направлені інспектори сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр, якими встановлено, що за відсутності спеціального дозволу на користування надрами суб’єкт господарювання здійснює видобування корисної копалини (суглинку), яка формується в цеглу на виробничих потужностях цегельного заводу.

⚠⚠⚠Крім того, при проведенні візуального огляду території заводу та місця незаконного видобутку надр відносно інспекторів, які знаходились за межами території заводу на земельній ділянці державної форми власності, представником суб’єкта господарювання були вчинені хуліганські дії, а саме нецензурні висловлювання та погрози фізичної розправи.

Для встановлення особи правопорушника та фіксації фактів вчинення правопорушень були викликані представники Тульчинського РВП ГУНП у Вінницькій області, які прийняли заяву про вчинення хуліганських дій, а також інспекторами подана на реєстрацію заява про вчинення кримінального правопорушення за статтею 240 ККУ (порушення прав державної власності на надра).



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці