Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області виявлено порушення вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»

❗❗❗Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області у період з 10.08.2021 по 20.08.2021 року спільно із управлінням СБУ у Вінницькій області та територіальним управлінням ДБР, було проведено плановий захід державного нагляду (контролю) на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства в межах зони діяльності державного підприємства «Могилів-Подільське лісове господарство».

Так, під час здійснення зазначеного планового заходу виявлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства, а саме: Порушення встановленого порядку використання лісосічного фонду, заготівлі і вивезення деревини та заготівлі живиці; порушення «Правил спеціального використання лісових ресурсів»; порушення «Правил рубок головного користування»; «Санітарних правил в лісах України» та «Правил пожежної безпеки в лісах України».

Одним із основних видів порушень це здійснення господарської планованої діяльності за відсутності оцінки впливу на довкілля, яка передбачена п. 21 ч. 2 статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» (здійснення суцільних та поступових рубок головного користування на площі понад 1 гектар).

За результатами здійснення зазначеної вище діяльності (рубки дерев) суб'єктом господарювання з 2020 по серпень 2021 року вирубано 22 тисячі дерев різних порід та діаметрів на загальній площі понад 55,8 га.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 665 від 23.07.2018 року «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу» було обраховано загальний розмір шкоди заподіяної внаслідок пошкодження та незаконної рубки дерев, яка становить 155 719 017,00 грн.

Матеріали по даному факту згідно статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України, направлено до правоохоронних органів для вирішення питання щодо відкриття кримінального провадження.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці