Інспекція запрошує кожного долучитися до формування плану перевірок на 2022 рік

Якісне формування плану перевірок являється однією із основ ефективного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства субєктами господарювання.

Органи державного нагляду (контролю) щороку визначають перелік суб’єктів господарювання, які підлягають плановим заходам державного нагляду (контролю) у плановому періоді, та не пізніше 15 жовтня року, що передує плановому, забезпечують внесення відомостей про таких суб’єктів господарювання до інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю).

На сьогодні Інспекцією здійснюється аналіз реєстрів та баз даних для виявлення суб’єктів господарювання,  які імовірно здійснюють діяльність із порушенням вимог законодавства та внесення їх до планів перевірок. Однак, свідками порушень вимог природоохоронного законодавства та забруднення довкілля в переважній більшості випадків стають громадяни, які проживають в безпосередній близькості та в зоні впливу таких суб’єктів господарювання.

Отож, для реалізації свого конституційного права на безпечне довкілля, кожного, кому відомі випадки про порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання, просимо повідомляти Інспекцію із зазначенням назви суб’єкта господарювання та місця здійснення вказаної діяльності.

Інформацію просимо надсилати на електронну адресу vin@dei.gov.ua. Спеціалістами Інспекції буде обов’язково розглянуто та проаналізовано кожне повідомлення та прийнято відповідне рішення щодо можливості внесення суб’єктів господарювання до плану перевірок на 2022 рік.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці