Виробництво асфальтобетону забруднює повітря!

❗❗ Інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) атмосферного повітря проведено планову перевірку одного із суб’єктів господарювання, який займається виробництвом асфальтобетону на території м. Вінниці.

За результатами перевірки виявлено факт здійснення наднормативних викидів забруднюючих речовин (оксиду вуглецю, речовин у вигляді твердих суспендованих частинок, оксиду сірки та оксиду азоту) в атмосферне повітря на джерелі викиду - димова труба сушильного барабану асфальтозмішувальної установки.

Крім того, зафіксовано факт порушення умов дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, а саме при експлуатації трьох опалювальних печей розігріву бітумних бочок використовувалося паливо (відходи деревини, залишки плит деревностружкових та деревоволокнистих з покриттям та без покриття, залишки меблів), не передбачене проектними документами та чинним дозволом на викиди.

За вчинене порушення відповідальну особу притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу за ч.1 ст.78, ч. 2 ст.79 КУпАП та видано припис щодо усунення виявлених порушень. Також інспекторами Іспекції збирається та аналізується інформація для обрахунку розміру шкоди, завданої державі внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці