Не зважаючи на обмеження, проводиться обробка заповідних земель

Спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу та сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр при проведенні позапланової перевірки національного природного парку «Кармелюкове Поділля» виявлено факт самовільного використання земельної ділянки для вирощування сільськогосподарських культур.

Відповідно до даних офіційної кадастрової карти України встановлено, що дана ділянка знаходиться в межах природно-заповідного фонду, перебуває у комунальній власності та у користування нікому не надавалась.

 На момент обстеження спеціалісти виявили осіб, які здійснювали безпосередній обробіток земельної ділянки.

Вбачаючи в даних діях ознаки вчинення кримінального правопорушення,  на місце події викликано слідчо-оперативну групу для фіксації зазначеного факту.

Нагадаємо, що національний природний парк «Кармелюкове Поділля» є єдиною заповідною територією вищого рангу на Вінниччині, який створений з метою збереження і відтворення унікальних природних та історико-культурних цінностей, створення умов для організації туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності.

 





ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці