Інформація про роботу зі зверненнями громадян

У сучасному світі рівень правового захисту прав та свобод людини і громадянина є ключовим показником демократизму суспільства і держави. Особливе місце в системі засобів захисту прав, свобод та законних інтересів громадян посідає реалізація їх права на звернення.

Право громадян на звернення до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів визначено ст. 40 Конституції України і належить до переліку абсолютних прав, які не можуть бути обмежені навіть в умовах воєнного стану, про що зазначено в ст. 64 Конституції України.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області приділяє значну увагу організації роботи зі зверненнями громадян, як одному з пріоритетних напрямів роботи.

За період з 01.01.2024 по 30.06.2024 всього до Інспекції надійшло 107 звернень, з них 8 колективних, 72 звернення від громадян надійшло поштою,  35 – через органи влади, в яких були порушені питання різної тематики, а саме:

· природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу – 26;

· водних ресурсів – 20;

· поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами – 19;

· земельних ресурсів – 19;

· атмосферного повітря – 12;

· надр – 7;

· тваринного світу та біоресурсів – 2;

· інші - 2.

Всі звернення розглянуті відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян» у встановлені законодавством терміни.

Нагадаємо, що звернення до Інспекції можна подати за допомогою веб-ресурсу «ЕкоЗагроза», на поштову адресу: 600-річчя, 19, м. Вінниця, 21000 або на електронну адресу vin@dei.gov.ua чи vindei@ukr.net

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці