Виявлено факт розміщення побічних продуктів тваринного походження!

🕵️‍♂️Державна екологічна інспекція у Вінницькій області продовжує здійснювати контроль за дотриманням природоохоронного законодавства.


🤝Спеціалістами Інспекції спільно з фахівцями ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області під час проведення перевірки земельної ділянки комунальної власності на території Козятинської міської ради було виявлено факт розміщення побічних продуктів тваринного походження, що є порушенням Земельного кодексу України та Закону України «Про охорону земель».


🧪На місце події одразу було викликано працівників поліції для фіксації даного правопорушення а також проведено відбір проб грунтів для їх подальшого лабораторного дослідження. У разі підтвердження забруднення земельної ділянки, дані матеріали будуть направлені до правоохоронних органів для встановлення всіх обставин.


☝️Державна екологічна інспекція у Вінницькій області нагадує, що за забруднення земель передбачена адміністративна (ст. 52 КУпАП) та кримінальна (ч.1, ст. 239 ККУ) відповідальність а також обов'язок відшкодування збитків, завданих державі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці