До уваги орендарів, на водних об’єктах яких наявні місця масового відпочинку населення❗️

⚖️У відповідності до законодавчих актів України, водні ресурси є об’єктами права власності українського народу, а права власника здійснюють органи державної влади та місцевого самоврядування в межах, визначених Конституцією та законами України.

☝️ У зв’язку із внесеннями змін до Водного кодексу України, зокрема ст. 51 щодо користування водними об'єктами на умовах оренди, було доповнено.

🏖️🚣Наразі при визначенні місць для безоплатного забезпечення права громадян на загальне водокористування (купання, плавання на прогулянкових суднах, любительське і спортивне рибальство, тощо) перевага надається традиційно розташованим місцям масового відпочинку населення на водних об’єктах.

Забезпечення охорони життя та здоров’я громадян у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах покладається на водокористувача, який узяв водний об’єкт у користування на умовах оренди.

❗️Державна екологічна інспекція закликає орендарів бути уважними в період масового відпочинку громадян та забезпечувати охорону їх життя та здоров’я на водних об’єктах!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці