Форум для представників молодіжних рад та екологічно-активної молоді «EcoFuture Of Ukraine».

20 – 21 червня у Вінниці відбувся Всеукраїнський форум для представників молодіжних рад та екологічно-активної молоді «EcoFuture Of Ukraine».


🇺🇦Метою заходу було створення платформи для широкої громадськості, експертів, державних органів та бізнесу з метою спільної роботи над стратегіями збереження та оновлення екологічної стійкості в Україні.


❗️Активну участь у форумі прийняв начальник Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрій ДУБОВИЙ, яким було озвучено результати проведеної інспекторами роботи в умовах воєнного стану, зокрема щодо нарахування збитків, завданих довкіллю військовою агресією та фіксування екологічних злочинів.


☝️Особлива увага була приділена функціонуванню веб-ресурсу «ЕкоЗагроза», який є офіційним вебресурсом та мобільним додатком Міндовкілля, завдяки якому кожен бажаючий може дізнатись достовірну інформацію про стан повітря, води та ґрунту.


✍️За допомогою даного сервісу громадяни можуть повідомляти про факти екологічних злочинів проти довкілля, свідками яких вони стали.


🤝Також Юрій ДУБОВИЙ наголосив на важливості взаємодії Інспекції з громадськістю та громадськими організаціями у питаннях збереження довкілля та вчасного виявлення порушень вимог природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці