Здійснено перевірку Немирівської міської ради

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області на підставі виконання наказу Державної екологічної інспекції України від 05.12.2023 №159 «Про затвердження переліку центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади, які планується перевірити у 2024 році», продовжує здійснювати планові заходи контролю органів місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади, зокрема щодо додержання вимог природоохоронного законодавства.

 Спеціалістами Інспекції в період з 21.05 по 07.06.2024 року здійснено перевірку Немирівської міської ради. В ході проведення перевірки виявлені порушення в частині використання земель водного фонду; вимог у сфері управління відходами; в частині  водного законодавства; порушення на об’єктах природно-заповідного фонду.

Спеціалістами проведено обстеження земельних ділянок, які знаходиться  на території Немирівської територіальної громади в межах прибережно захисних смуг вздовж річок, навколо водойм та на островах та виявлено порушення.

Так, поблизу населених пунктів Немирів, Гунька, Гвоздів, Головеньки, Олексіївка, Рубань, Селевинці, Шолудьки  виявлено факти самовільного (без документів, які посвідчують право користування (власності)) використання земельних ділянок водного фонду із порушенням режиму використання прибережних захисних смуг.

За результатами проведеного заходу Інспекцією видано припис щодо усунення виявлених порушень. На відповідальних осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення та притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали по факту самовільного зайняття земельних ділянок  передано до правоохоронних органів для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та з метою встановлення винних осіб.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці