Здійснено заходи щодо охорони територій та об’єктів природно-заповідного фонду

Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності людини - невід'ємна умова сталого економічного та соціального розвитку України.

Природно-заповідний фонд України - ділянки суходолу і водного простору, природні комплекси та об'єкти, які мають особливу природоохоронну наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність і виділені з метою збереження природної різноманітності  ландшафтівгенофону тваринного  і  рослинного світу, підтримання загального  екологічного  балансу  та забезпечення фонового моніторингу  довкілля.

Спеціалістами відділів державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу; тваринного світу та біоресурсів Інспекції, спільно з директором Національного природного парку «Кармелюкове Поділля»  (Романчуком О.П.)  здійснено рейдові заходи спрямовані на збереження безпечного для існування живої і неживої природи навколишнього середовища, охорону, раціональне використання і відтворення природних ресурсів  у межах території одного з найважливіших територій та об’єктів ПЗФ Вінниччини - Національного природного парку «Кармелюкове Поділля».

Під час здійснення зазначених заходів порушень вимог чинного природоохоронного законодавства в частині використання природних ресурсів (на час їх проведення), не виявлено.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області спільно із керівництвом НПП «Кармелюкове Поділля» завдячує свідомим громадянам за дбайливе та раціональне ставлення до природних ресурсів.

Робота у зазначеному напрямку продовжується.

 



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці