УВАГА!!!! Надзвичайний рівень пожежної небезпеки

За повідомленням Вінницького обласного центру з гідрометеорології  https://meteo.vn.ua/weather/ 7 червня на території області переважатиме надзвичайна пожежна небезпека 5 класу.

Отож, виникає висока ймовірність розповсюдження пожеж в екосистемах, при наявності джерел займання (відкритого вогню).

Виходячи із зазначеного закликаємо всіх, утримуватися від неконтрольованого розведення вогнищ та багать.

Принагідно нагадуємо, що відповідно до Порядку випалювання сухої рослинності або її залишків https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1311-21#Text, випалювання залишків сухої рослинності допускається лише у випадках приготування їжі (у печі, на мангалі чи за допомогою іншого обладнання), обігріву оселі (дрова, хмиз, брикети), або ж у традиційно-культурних цілях (багаття на Івана Купала, тощо), при цьому таке випалювання здійснюється за попереднім узгодженням місця та часу з органами місцевого самоврядування.

Крім того, відповідно до Правил пожежної безпеки в Україні розводити багаття, користуватися відкритим вогнем на відстані менше 30 м від будівель та споруд, викидати незагашене вугілля забороняється. В окремих випадках для приготування їжі на відкритому вогні дозволяється зменшувати ці відстані до 5 м за умови наявності спеціально обладнаного вогнища та вигородження місця застосування відкритого вогню негорючими конструкціями (екранами) на максимальну висоту можливого полум’я. Також, місця для розведення багать треба утримувати очищеними до верхнього шару ґрунту, облямовувати смугою очищеного ґрунту не менше 2,5 м завширшки і розміщувати на відстані не менше 30 м від будинків та споруд, 25 м - до стоянок автотранспорту, 50 м - до хвойного та 25 м - до листяного лісового масиву.

Більш детально ознайомитися із Правилами пожежної безпеки в Україні можна за посиланням  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0252-15#n14

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці