Палія притягнуто до відповідальності

02 травня 2024 року на адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшли матеріали з відділу поліції № 3 Вінницького районного управління ГУНП у Вінницькій області по факту підпалу місцевим жителем очерету на території   с. Підлісне  Стрижавської ТГ Вінницького району, що мало місце 25.03.2024 року.

         Головними спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Інспекції здійснено виїзд на місце події, відносно порушника складено адміністративний протокол за ст. 77-1 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 3 060 грн.

У зв’язку  з підвищенням температурного режиму збільшується ризик виникнення пожеж внаслідок випалювання сухої рослинності. Необережне поводження з вогнем призводить до  появи загорянь, що переростають у пожежі на великих територіях, під час яких гинуть різні види тварин і птахів для яких суха рослинність є місцем їхнього проживання та схову.

Звертаємо увагу на те, що у разі загибелі у пожежі тварин палій, крім адміністративного штрафу, буде змушений відшкодувати збитки завдані державі. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці