З нагоди Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища відбулося нагородження працівників Інспекції !

Всесвітній день охорони навколишнього середовища є одним з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем довкілля.

З нагоди даного свята відбулося  нагородження працівників Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, які відзначились сумлінною працею, зразковим виконанням своїх посадових обов’язків та високим професіоналізмом.  

Зі словами привітання та вдячності  до колективу звернувся начальник Інспекції Юрій Дубовий, який вручив працівникам почесні грамоти та подяки Державної екологічної інспекції України, побажавши нових досягнень та звершень у виконанні спільної і великої мети – збереження та захисту довкілля для себе та майбутніх поколінь!

 

Історія свята. 11 травня 1971 року генеральному секретареві ООН надійшло звернення, яке підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв'язку із забрудненням довкілля: «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами».

У 1972 році у Стокгольмі відбулася Всесвітня конференція із захисту довкілля, на якій були присутні повноважні представники 113 держав. Учасники конференції ухвалили рішення щодо щорічного проведення Всесвітнього дня охорони довкілля 5 червня.

Офіційно Всесвітній день охорони довкілля був заснований Генеральною асамблеєю ООН на її 27-й сесії 15 грудня 1972 року (резолюція № A/RES/2994 (XXVII)). Також була заснована нова організація в системі ООН — Програма ООН по навколишньому середовищу, під егідою якої з тих пір і відзначається всім світовим співтовариством щорічно День охорони довкілля.






ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці