Здійснено перевірку Уланівської сільської ради

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області згідно наказу Державної екологічної Інспекції України від 05.12.2023 №159 «Про затвердження переліку центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади, які планується перевірити у 2024 році», на території Вінницької області продовжує здійснювати планові заходи контролю органів місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади, зокрема щодо додержання вимог природоохоронного законодавства.

Спеціалістами Інспекції в період з 23.04 по 15.05.2024 року здійснено перевірку Уланівської сільської ради. В ході проведення зазначеного заходу виявлені порушення:

- в частині використання земель водного фонду;

- у сфері управління відходами;

- в частині  водного законодавства;

- на об’єктах природно-заповідного фонду та в частині використання лісових ресурсів.

За час проведення  перевірки було обстежено полезахисні лісові смуги між селами Сальниця-Липятин, Липятин-Чеснівка та біля села Порик в яких виявлено пні незаконних рубок дерев різних порід та діаметрів, що є порушення ст. 67, 69 Лісового кодексу України та «Правил утримання та збереження полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення» затверджених постановою КМУ №650 від 22.07.2020.

За результатами проведеного заходу Інспекцією видано припис щодо усунення виявлених порушень. На відповідальних осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення та притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали стосовно незаконної рубки дерев передано до правоохоронних органів для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та з метою встановлення винних осіб.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці