Обраховано збитки на суму майже 78 тисяч гривень за незаконний вилов риби

В період з 17.04 по 21.04.2024 року працівниками відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Інспекції    проведено рейдову перевірку щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства на водоймах Вінницької області  в період нерестової заборони.

В ході проведених перевірок інспекторами  виявлено 4 порушення природоохоронного законодавства та складено відповідні адміністративні протоколи, з яких 2 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП,  2 - за ч. 4 ст. 85 КУпАП.  

Також 18 квітня 2024 року на Мартинівському водосховищі річки Рів  інспекторами було виявлено  порушника природоохоронного законодавства, який за допомогою дерев'яного човна  та чотирьох заборонених знарядь лову – зябрових сіток, здійснював незаконний вилов водних біоресурсів – риби.

В результаті зазначеного правопорушення  громадянином виловлено 47 екземплярів карася та 1 судак. Сума збитків,  завданих рибному господарству України становить 77 тис. 894 грн.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій області та вилучено рибу, заборонені знаряддя лову та човен порушника. Інформацію по даному факту внесено до ЄРДР за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці