Проведено обстеження озера «Миру»

На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшла чергова заява від громадянина П. із проханням перевірити стан води у озері «Миру» в м. Вінниця по вул. Праведників світу ( колишня вул. Максимовича).  

19 квітня 2024 року спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю був здійснений виїзд до зазначеного місця для підтвердження факту можливого забруднення даного поверхневого водного об’єкта. В ході обстеження візуальних ознак забруднення водойми, а саме піни та мертвої риби, що вказано в заяві, не виявлено. В одному місці, біля лівого краю озера, на поверхні води спостерігалось незначне скупчення листя та цвіту верби, які ростуть по всьому периметру берега.

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції провели відбір проб для виконання дослідження вмісту забруднюючих речовин. Також під час обстеження контролювався рівень розчинного кисню, який знаходився в межах допустимого значення, а саме 8,2 мг/дм³, при нормі не менше 4 мг/дм³.

В ході дослідження відібраних проб води визначалися основні показники забруднюючих речовин, концентрація яких нормується у водних об’єктах для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення (Наказ МОЗ України №721 від 02.05.2022 року).

За результатами проведених досліджень перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин не виявлено.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці