З Днем довкілля!

В Україні щороку у третю суботу квітня відзначається День навколишнього середовища (День довкілля). Його започаткували у 1998 році згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98, після Стокгольмської конференції з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

Для підвищення рівня свідомості молодого покоління в питаннях, що стосуються збереження навколишнього природного середовища, керівництвом Інспекції Юрієм Дубовим, Олегом Ющуком та спеціалістом відділу організаційно-аналітичної діяльності Крістіною Чернятинською проведено просвітницький місячник присвячений до Дня довкілля.

Начальник Інспекції Юрій Дубовий провів лекції для студентів Вінницького національного аграрного університету та Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, а також прийняв участь у Дні інформації на тему «Право громадян на екологічно безпечне навколишнє середовище», що відбувся у ВОУНБ ім. В. Отамановського.

В свою чергу Олег Ющук та Крістіна Чернятинська провели зустічі зі здобувачами вищої освіти Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ.

Під час проведення зазначених  заходів було наголошено, що екологічна освіта і виховання покликані забезпечити молоде покоління знаннями про взаємозв’язок природи і суспільства, допомогти сформувати прагнення і вміння брати активну участь в охороні й поліпшенні навколишнього природного середовища.

Студентами та всім присутнім було доведено, що дієвим сучасним засобом фіксації порушень природоохоронного законодавства є застосунок «ЕкоЗагроза», адже кожен може подати електронне звернення, а також слідкувати за екологічною ситуацією в режимі реального часу.

Отож, Державна екологічна інспекція у Вінницькій області закликає усіх в цей нелегкий час бути відповідальними: реагувати на порушення природоохоронного законодавства, берегти довкілля, рідний край та його багатства!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці