Виявлено незаконне видобування корисних копалин на території Вінницького району

Під час проведення рейдової перевірки інспекторами сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр Інспекції на території Тиврівської селищної ради Вінницького району виявлено та зафіксовано три факти незаконного видобування піску.

В одному з виявлених несанкціонованих кар’єрів невстановленими особами із використанням спецтехніки видобуто орієнтовно 500 м3 корисної копалини, яка за зовнішніми ознаками схожа на пісок.

По даним фактам Інспекцією підготовлені та направлені до правоохоронних органів заяви про вчинення злочину, відповідальність за яке передбачено статтею 240 КК України.

Звертаємо увагу на те, що надра є виключною власністю Українського народу і надаються тільки у користування. Єдиним документом, який надає право на користування надрами, крім випадків передбачених законом, є спеціальний дозвіл, який видається Державною службою геології та надр України.

Здійснення контролю за законністю видобування корисних копалин відповідно до законодавства покладено на правоохоронні органи, Державну екологічну інспекцію України та територіальні підрозділи, а також на органи місцевого самоврядування територіальних громад.

Про виявлені факти незаконного видобування корисних копалин інформуйте Державну екологічну інспекцію у Вінницькі області за допомогою веб-ресурсу ЕкоЗагроза, на поштову адресу: 600-річчя, 19, м. Вінниця, 21000 або на електронну адресу vin@dei.gov.ua чи vindei@ukr.net (оформивши звернення відповідно до ст.5 ЗУ «Про звернення громадян»).




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці