Прийнято участь у показових заняттях з РХБЯ загроз

Заступник начальника Олег ЮЩУК та спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю з використанням мобільної лабораторії 16 березня 2024 року прийняли участь в показовому занятті для оцінки готовності до заходів з реагування при виникненні радіаційної, бактеріологічної, хімічної та ядерної (РХБЯ) загроз. Заняття проводилось на території Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Вінницькій області  в рамках співпраці з Механізмом цивільного захисту Європейського союзу (CBRN) за участі експертів країн Європейського Союзу.

Для презентації та оцінки спроможностей реагувати в надзвичайних ситуаціях було розроблено та проведено імітацію виникнення хімічної загрози.

Для моніторингу стану довкілля при виникненні хімічної загрози, спеціалісти Інспекції використали дозиметр Пошук МКС-07, що контролює бета і гамма випромінювання та портативні фотометри Palintesn-7500 та Palintest SKW 500 за допомогою яких можливо контролювати якість поверхневої води та ґрунтів безпосередньо на місці надзвичайної події. 





 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці