Дорога з відходів в межах прибережної захисної смуги

До Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшло колективне звернення жителів Якушинецької сільської ради Вінницького району щодо порушення законодавства при використанні земельних ділянок, які межують з водним об’єктом (ставком).

Спеціалістами Інспекції з виїздом на місце було обстежено зазначені земельні ділянки та виявлено, що між ними та водним об’єктом невстановленими особами облаштовано під’їзну дорогу, шляхом розміщення будівельних відходів (бита цегла, уламки бетону та інше).

Внаслідок зазначеного факту було засмічено земельну ділянку, яка розташована в межах нормативної прибережної захисної смуги водного об’єкта, орієнтовною площею 200 м2. Такі дії є порушенням статей 61, 164 Земельного кодексу України, статті 89 Водного кодексу України та статті 46 Закону України «Про охорону земель».

З огляду на те, що такі вчинки  можуть призводити до забруднення земель, водних ресурсів, а також мати негативні наслідки для життя та здоров’я людей, Інспекцією направлено матеріали до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування.

 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці