Операція «Первоцвіт-2024» триває

Щороку в Україні масово збирають та продають ранньоквітучі рослини, які занесені до Червоної книги України та перебувають під загрозою вимирання. Збір таких квітів може призвести до повного знищення виду, оскільки вони ростуть дуже скупчено і при регулярному пошкодженні цибулин зникають повністю.

Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області продовжується проведення операції «Первоцвіт-2024», яка покликана припинити незаконний збір та розповсюдження ранньоквітучих рослин. Від початку проведення зазначеного заходу спеціалістами Інспекції  складено 5 протоколів про вчинення даних правопорушень.

Інспекція нагадує, що відповідно до статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено покарання за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу у вигляді штрафу від 510 грн до 1700 грн, з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої. Окрім цього, ті самі дії, які вчиняються щодо об’єктів тваринного або рослинного світу, які занесені до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів, тягнуть за собою покарання у вигляді накладення штрафу в розмірі від 1700 грн до 3655 грн.

Закликаємо свідомих громадян утриматись від збору, збуту та знищення рідкісних видів рослин!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці