На Вінниччині виявлено незаконний вилов риби та раків на суму понад 865 тис. грн.

11 березня  близько 13 год. 30 хв. під час проведення рейдової перевірки щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Інспекції виявлено незаконний вилов риби та раків.

Порушник за допомогою гумового човна здійснював вилов водних живих біоресурсів забороненими знаряддями лову – раколовками типу "тунель" в кількості три штуки на річці Південний Буг біля с. Колюхів Вінницького району.

В результаті чого виловлено рибу виду плітка в кількості 12 екземплярів та раків в кількості 254 екземпляри.

На місце події викликано працівників поліції для фіксації зазначеного факту. У порушника вилучено гумовий човен, заборонені знаряддя лову та незаконно виловлені ним водні живі біоресурси.

Збитки, завдані рибному господарству України становлять 865 тис 096 грн.

Матеріали по зазначеній події направлено Інспекцією до правоохоронних органів для внесення відомостей до ЄРДР за ст. 249 КК України.

Державна  екологічна інспекція у Вінницькій області наголошує, що відповідно до наказу Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Вінницькій області № 216 від 22.11.2023 «Про встановлення заборони на лов річкових раків» встановлено заборону на будь-який лов річкових раків у період їх природного відтворення у рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області з 01 грудня 2023 по 30 червня 2024.




 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці