Більше 5 тисяч тонн забруднюючих речовин та парникових газів потрапило в атмосферне повітря Вінниччини внаслідок агресії рф протягом 2023 року

За результатами здійснених у 2023 році заходів, спеціалістами Інспекції встановлено, що внаслідок вибухів та пожеж спричинених військовою агресією російської федерації на території  Вінниччини, в атмосферне повітря потрапило 5  тис. 499 т. забруднюючих речовин та парникових газів, в тому числі діоксиду вуглею- 5480 т., оксиду вуглецю - 9,5 т., твердих суспендованих частинок - 3,9 т. оксидів азоту- 2,2 т. та 3,4 т. інших сполук і речовин.

Відповідно до проведених Інспекцією обрахунків розмір шкоди нанесеної довкіллю внаслідок викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря склав 18 млн. 568 тис. гривень. Вказана сума не є остаточною, оскільки збір інформації триває.

Нагадаємо, що Україна разом із своїми партнерами працює над запуском міжнародного реєстру збитків завданих російською агресією та компенсаційного механізму щодо їх відшкодування.

Детальнішу інформацію про наслідки воєнних дій та їх вплив на довкілля можна дізнатися на веб-ресурсі "ЕкоЗагроза" за посиланням https://ecozagroza.gov.ua

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці