Здійснено перевірки Погребищенської міської ради та Оратівської селищної ради

Згідно наказу Державної екологічної Інспекції України від 05.12.2023 №159 «Про затвердження переліку центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади, які планується перевірити у 2024 році», на території Вінницької області здійснюються планові заходи контролю органів місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади, зокрема щодо додержання вимог природоохоронного законодавства.

Так, спеціалістами Інспекції в період з 16.01 по 31.01.2024 здійснено перевірку Погребищенської міської ради і в період з 30.01 по 13.02.2024 проведено перевірку Оратівської селищної ради.

На підставі статті 20-2 Закон України «Про охорону навколишнього природного середовища», статті 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»  Інспекцією розглядались питання про охорону атмосферного повітря; про охорону і раціональне використання водних ресурсів; про поводження з відходами; про використання та охорону земель; про природно-заповідний фонд; про охорону, утримання і використання зелених насаджень.

В ході проведення перевірок, виявлено низку порушень: порушення використання земель водного фонду; порушення вимог у сфері управління відходами; порушення в частині  водного законодавства; порушення на об’єктах природно-заповідного фонду.

За результатами проведених заходів Інспекцією видано приписи щодо усунення виявлених порушень. На відповідальних осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення та притягнуто до адміністративної відповідальності.

           Перевірки органів місцевого самоврядування будуть тривати і надалі на протязі 2024 року. Ознайомитися з планом їх проведення  можна на офіційному веб-порталі Державної екологічної інспекції України за посиланням:  https://www.dei.gov.ua/post/2794 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці