Прийнято участь у науково-технічній раді

🌳Природно-заповідний фонд України - ділянки суходолу і водного простору, природні комплекси та об'єкти, які мають особливу природоохоронну наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність і виділені з метою збереження природної різноманітності ландшафтів, генофону тваринного і рослинного світу, підтримання загального екологічного балансу та забезпечення фонового моніторингу довкілля.

У межах Вінницької області перебуває один з найважливіших територій та об’єктів ПЗФ Національний природний парк «Кармелюкове Поділля».

Парк створений відповідно до Указу Президента України від 16 грудня 2009 року № 1057 «Про створення національного природного парку «Кармелюкове Поділля». Він є об’єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення, з метою збереження, відтворення та раціонального використання унікальних природних і історико-культурних комплексів Південного Поділля.

Загальна площа Парку становить 20 203,4 гектара.

На землях, які передаються Парку без вилучення, може здійснюватися традиційна господарська діяльність, відповідно до вимог Проекту організації території Парку та рекомендацій науково-технічної ради Парку.

✅ 23 лютого 2024 року, начальником відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Сергієм МАЛАНСЬКИМ було прийнято участь у науково-технічній раді при національному парку «Кармелюкове поділля».

Під час прийняття участі у зазначеному заході, обговорювались питання організації охорони, збереження та раціонального використання природних ресурсів у межах Парку, а саме:

☑️дотримання вимог чинного природоохоронного законодавства в

частині здійснення санітарно-вибіркових рубок у відповідності до норм передбачених Законом України «Про природно-заповідний фонд України», Лісового кодексу України та «Санітарних правил в лісах України»;

☑️розробка проекту землеустрою Парку;

☑️план заходів науково-освітньої та виховної роботи Парку;

☑️згода на погодження лімітів на використання природних ресурсівкористувачами у межах Парку на 2024 рік.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці