Прийнято участь в онлайн конференції засідання робочої групи з питань водопостачання, водовідведення та управління відходами

Спеціалістами Інспекції 21 лютого прийнято участь в онлайн конференції засіданні робочої групи з питань водопостачання, водовідведення та управління відходами, організованою Асоціацією регіонального розвитку Вінницької області.

На конференції було розглянуто проекти програм розвитку потенціалу фахівців сфери водопостачання,  водовідведення та управління відходами.

Також розглядались проблемні питання щодо законодавства у сфері управління відходами для підготовки пропозицій щодо його вдосконалення.

Обговорювалась основна проблематика щодо реалізації та дотримання вимог Закону України «Про управління відходами».

Основний напрямок робочої групи з питань водопостачання, водовідведення та управління відходами спрямований на покращення рівня життя громадян у кожній територіальній громаді Вінниччини шляхом інтеграції європейських стандартів. Зменшення кількості стихійних сміттєзвалищ, ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ, функціонування полігонів з додержанням норм законодавства, вдосконалення систем водопостачання та водовідведення, розвиток у напрямку раціонального використання водних ресурсів та зменшення впливу на поверхневі води значно поліпшить екологічну ситуацію в регіоні.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці