Проведено зустріч із керівниками органів місцевого самоврядування Гайсинського району

20 лютого начальником Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрієм Дубовим, начальниками відділів Інспекції  Олександром Базякою, Олександром Шевченком та Оленою Матолою, за сприяння голови Гайсинської районної військової адміністрації Людмили Головашич, було проведено зустріч із головами територіальних громад, представниками правоохоронних органів, ДСНС та прокуратури Гайсинського району.

Особлива увага була звернута Інспекцією на функціонування вебресурсу «ЕкоЗагроза», завдяки якому кожен зможе дізнатись достовірну інформацію про стан повітря, води, ґрунту та інші дані. Усіх присутніх було ознайомлено із порядком фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації та вимог до оформлення електронного звернення через застосунок «ЕкоЗагроза».

На зустрічі було донесено до органів місцевого самоврядування важливість дотримання вимог природоохоронного законодавства. Зокрема було озвучено такі питання:

-         наявність роз’яснень Державної регуляторної служби України щодо можливості проведення перевірок органів місцевого самоврядування на предмет виконання ними делегованих повноважень органів виконавчої влади;

-         наявність сміттєзвалищ та місць зберігання непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин;

-         проведення акції з благоустрою у весняний період;

-         заборона спалювання залишків сухої рослинності;

-         видобування корисних копалин та наявність випадків надрокористування без відповідного дозволу;

-         стан очисних споруд та проблеми у питанні оренди водних об’єктів;

-         необхідність оформлення дозвільних документів на порубку зелених та лісових насаджень;

-         необхідність переоформлення охоронних зобов’язань на об’єкти природно-заповідного фонду та винесення їх меж у натуру;

-         необхідність розроблення дієвої програми охорони навколишнього природного середовища.

Із представником Державної служби з надзвичайних ситуацій у Гайсинському районі та першим заступником керівника Гайсинської окружної прокуратури Іриною Кічук було обговорено питання взаємодії та подальшої співпраці. 








ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці