Виявлено громадянина, що здійснював вилов водних біоресурсів за допомогою електровудок

Завдяки свідомим мешканцям с. Довжок Мурафської ТГ, Жмеринського району та працівникам поліції ВП № 2 Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій області 11 лютого 2024 року було виявлено громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів за допомогою електроловильних систем (електровудок) в кількості 2 штук.

Зазначена подія відбулась на водному об’єкті, розташованому на річці Мурафа, що знаходиться між селами Довжок та Мурафа Жмеринського району.

Фахівцями Інспекції було здійснено виїзд на місце події та виявлено рибу різних видів та розмірів, яка знаходилась у човні разом із електровудками. Після проведення перерахунку виловленої риби стало відомо, що в гумовому човні знаходилась риба виду карась в кількості 2670 шт., виду верховода в кількості 17 шт., виду сазан (короп) в кількості 1 шт. та виду плітка в кількості 19 шт.

Матеріали по зазначеному факту направлено до Головного управління Національної поліції у Вінницькій області для відкриття кримінального провадження.

Електровудка - це комплект, до складу якого входять рибальська підсака, перетворювач, акумулятор з напругою, а також ящик з кількома регуляторами.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області інформує про те, що електровудка є найбільш небезпечним забороненим знаряддям вилову водних біоресурсів, так як знищує не тільки всі види риби, а також ікру і найдрібніші організми у радіусі (до 20 м) її застосування. Після застосування забороненого знаряддя гине не тільки риба, а також її кормова база, що робить ділянку не життєздатною. Велика кількість риби гине разом із різними видами мікроорганізмів та опускається на дно водойм, що перетворює їх у не придатну зону на великий проміжок часу.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці