Знайомство студентів з діяльністю Інспекції

Сьогодні, 13 лютого, студенти Донецького національного університету імені Василя Стуса  на чолі із старшим викладачем кафедри ботаніки та екології Оленою Яворською детальніше дізнались з основними напрямками роботи Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

Начальник Інспекції Юрій Дубовий  розповів студентам про специфіку роботи органу та  наголосив молодому поколінню про ефективність роботи веб-ресурсу ЕкоЗагроза у сьогоденні. Зокрема про можливості отримання достовірних даних щодо збитків завданих довкіллю військовою агресією, подання звернень про порушення природоохоронного законодавства та іншої актуальної інформації.

В свою чергу у відділі інструментально-лабораторного контролю студенти дізнались про особливості проведення інструментально-лабораторних досліджень, ознайомились з роботою засобів вимірювальної техніки та допоміжного обладнання, які використовуються для відбору проб викидів в атмосферне повітря від стаціонарних та пересувних джерел, проведення досліджень проб води та ґрунтів.  Наочно було продемонстровано основні методи для визначення забруднюючих речовин в пробах води та грунтів. 

Крім того, студенти мали змогу ознайомитись із роботою сучасних портативних фотометрів, які дають можливість проводити експрес-аналізи  поверхневих, зворотних вод та ґрунтах. 




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці