Виявлено факт масової незаконної рубки дерев за межами смт. Ситківці

Інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу під час здійснення заходів контролю у сфері природоохоронного законодавства, було затримано групу осіб (8 чол.), які здійснювали незаконну порубку дерев. 




Так, вздовж автомобільного шляху у напрямку від смт. Ситківці до с. Юрківці за межами населеного пункту смт. Ситківці на території Райгородської територіальної громади Гайсинського району громадяни здійснювали рубку дерев за допомогою бензопил. Після проведеної рубки завантажували деревину на тракторний причіп та перевозили незаконно добуту лісову продукцію. Проте були затримані інспекторами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області. За інформацією порушників проводилась «заготівля дров паливних для опалення приміщення школи».




Зазначені дії суперечать нормам чинного природоохоронного законодавства, а саме статтям 64, 67, 69 Лісового кодексу України.

На місце події було викликано працівників поліції та проведено огляд території. В результаті чого було зафіксовано 112 пнів незаконної рубки дерев різних порід та діаметрів.

Загальний розмір шкоди, заподіяної внаслідок зазначеного правопорушення  становить  902 тис. 065 грн.

Матеріали по даному факту, згідно статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України, направлені до правоохоронних органів для здійснення досудового розслідування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці