Риболовля у зимовий період

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області нагадує, що порушення природоохоронного законодавства рибалками-любителями здійснюються  під час  осінньо-зимової заборони на лов водних біоресурсів на зимувальних ямах.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства (що затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.09.2022 №700) риболовля у зимовий період дозволяється за межами зимувальних ям.

Нагадуємо, що до переліку зимувальних ям Вінницької області додано ще дві локації (наказ від 20.10.2022 №184-О Управління Держрибагентства у Вінницькій області):

Став «Поділля» м. Вінниця :

- акваторія від греблі по проспекту Юності вверх по течії на відстані 300 метрів;

- акваторія від нижньої греблі в районі вулиці Вишенька вверх по течії на відстані 200 метрів.

З переліком усіх зимувальних ям у водоймах Вінниччини можна ознайомитись на офіційному сайті Управління Держрибагентства у Вінницькій області https://vn.darg.gov.ua У зв'язку з військовою агресією російської федерації та введенням воєнного стану на усій території України усі географічні координати зимувальних ям не оприлюднюються.

Інспекція наголошує, що за порушення вимог чинного природоохоронного законодавства  на порушника може чекати адміністративна відповідальність як за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф – від 34 грн до 170 грн), так і за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф - від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів). Також, залежно від ступеня завданих збитків, передбачена кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці